2019-11-11 2 x WAX

Bikunskap och bivax som material i läppcerat och vaxduk. Vi träffas för att få ta del av kunskaper om biodling och om samspelet mellan bin och oss människor. Här får du veta det du inte visste om bin!

Biodling i staden har omfamnats i både stadsutvecklingsprojekt och av boende. Bin fungerar som pollinerare och besöker fruktträd och grönsaksodlingar inom binas flygradie kring bikupan. Dessutom gör dom både honung och också bivax som vi ska undersöka lite närmare.

På träffen kommer vi att göra eget läppcerat som har ekologisk bivax som grundingrediens. Vi gör också egna vaxdukar och testar vax på olika typer av tyger för bästa resultat. Vaxdukarna kan användas i stället för plastfolie och plastpåsar för förvaring av mat.

Vi träffas lördagen den 9 november mellan klockan 10 – 12. Platsen är Unga Kontoret/Hökarängens Statsdelsråds lokal vid David Helldéns torg (Centrum), Pepparvägen 1. Det finns kaffe/te.

Välkommen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close