2018-04-21 TAKKRONA I TRÅDSLÖJD OCH TEXTIL (oortodox)

Hej, ska vi göra en grej?

Det här projektet är egentligen ett försök att hitta ett roligare, billigare och mer hållbart alternativ till födelsedagsdekorationer. Ni vet den där party-affären i Farsta centrum? Jag har gått in där flera gånger och handlat saker till barnens kalas men alltid med en känsla av dekadens. Ballonger, serpentiner och glitter har ju en kort livslängd och när kalaset är över så går det på sin höjd att sopsortera det som nu har blivit till skräp…

topp.jpg

Det kan bli lite av en utmaning att göra en takkrona på två timmar men det är värt ett försök! Det är möjligt att vi inte kommer att hinna göra alla detaljer färdiga men vi går igenom alla steg så det går att fortsätta göra klart hemma.

close02

hang_2_1

Luffarslöjd (trådslöjd, trådtjack) och garn, trådar och remsor är inte en helt vanlig kombination. Vanligare är att dekorera med pärlor och kanske göra takkronor med ljushållare. Vi kommer att gå igenom dom steg som behövs för att göra stommen på kronan och även prova på  att dekorera med garnbollar, tofsar och tygremsor. Det kommer att finnas lite tjockare, svärtad najtråd för stommen och tunnare metalltråd för att binda ihop konstruktionen. När det gäller garn och tyg kommer det att vara mer begränsat så ta gärna med tyg i form av gamla kläder/tyger i färger som du gillar och likaså garn om du vill ha någon speciell färg eller kvalitet. Sax kan vara bra att ha!

Annars är det rundtång, en plattnäbbad tång och en avbitare som behövs i luffarslöjden. Jag tar med det jag har hemma och det går bra att låna om du inte har egna verktyg.

tools

Vi träffas lördagen den 21 april på Russinvägen 56 i källarlokalen på gaveln. Karta
Tiden är mella kl 10 – 12 och det finns kaffe och te.

Kom ihåg att höra av dig om du vill vara med för det är begränsat med platser!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close