Hudvårds-labbet

Välbesökt. Vi var många som var intresserade av att få höra Jeanette berätta om hur hon ser på hud, örter, oljor och egen tillverkning av hudvård där det mesta av ingredienserna kan hittas i skafferiet eller i närmiljön i form av växer och blad. Sedan fick vi prova på att koka egen hudkräm.

Ett labbande förutsätter material och vi hade tillgång till ett uppdukat bord med en mängd olika flaskor, burkar, skålar, vispar, termometer, våg och plattor för vattenbad. Förutom torkade örter som vi gjorde till en infusion (starkt te), fanns även kokosolja, rapsolja och eteriska oljor.

Vi delades in i grupper och så gjorde vi tillsammans hudkräm genom att mäta och väga ingredienser som olja, bivax, infusion, glyserin och eterisk olja i olika faser av varmt och kallt – allt genom att följa ett recept med instruktioner.

Jeanette hade med sig några färdiga produkter med tillhörande skyltar med innehållsförteckning som vi fick testa. Vi blev uppmanade att efter den här träffen våga prova olika blandningar och proportioner av ingredienser i recept för att själva komma fram till passande konsistenser och innehåll som fungerar för olika användningsområden.

Tack till Jeanette, Herbateket, och till Unga kontoret! En karta över Hökarängen som visar var kunskapen om att producera egna hudvårdsprodukter har hamnat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close